Klikněte pro nastavení vyššího kontrastu zobrazení Klikněte pro nastavení velikosti textu

Soutěže a olympiády

Zveřejněno: 23.3.2018

Tématem letošního kola dějepisné olympiády byla první republika – období od vzniku Československa do mnichovské dohody. Školního kola se účastnilo celkem 19 dětí z osmých a devátých tříd – do okresního kola postoupili dva nejlepší – Vojtěch Večeře z 9.A se umístil na 4. místě a Vladimír Lněnička z 9. A získal místo 22., což jsou v konkurenci 42 soutěžících výborné výsledky.

Zeměpisná olympiáda měla tradičně tři kategorie, školní kolo absolvovalo celkem 28 dětí. Tři nejúspěšnější postoupili do okresního kola, které se konalo ve Svitavách. Filip Kárský ze 6.A obsadil 6. místo v kategorii šestých tříd, Vojtěch Synák získal 4.místo v kategorii sedmých tříd a Vojtěch Večeře z 9.A byl dvanáctý v kategorii osmých a devátých tříd.

Matematická olympiáda ve školním kole probíhá jako domácí práce  pro 5. až  9. ročník. Letos byl nejlepší Jan Juza z páté třídy, který se stal úspěšným řešitelem i v okresním kole.

Matematický Klokan proběhl tradičně v březnu, letos v náhradním termínu, protože mezinárodní termín padl na jarní prázdniny. Soutěží vždy celé třídy v kategoriích Cvrček (2. a 3. třída), Klokánek (4. a 5. třída), Benjamin (6. a 7. třída) a Kadet (8. a 9. třída).  Výsledkové listiny jednotlivých kategorií najdete na stránkách školy. Nejlepší řešitelé byli: Vítek Doseděl 3.B (Cvrček), Jakub Kvapil 4.A (Klokánek), Kristýna Kršková 7. (Benjamin) a Renata Brůnová 9.A (Kadet).

Všem gratulujeme!

Ještě nás čeká jedna matematická soutěž Pythagoriáda (pro 5. až 8. ročník), proběhne 5. nebo  6. dubna 2018.               

                                                           Pavlína Leischnerová, Martina Fialová