Klikněte pro nastavení vyššího kontrastu zobrazení Klikněte pro nastavení velikosti textu

Matematické soutěže

Zveřejněno: 16.4.2021

MATEMATICKÝ KLOKAN
Letos bylo všechno jinak! Matematický Klokan nemohl osobně. Takže všichni, kdo měli na druhém stupni zájem, si ho museli pustit do svých domovů. Učinili tak v mezinárodně určený den 19. 3. Na jeho otázky odpovídali v průběhu hodin matematiky, které často a rádi přetáhli do dalších hodin, Klokan je náročná návštěva. Klokan jménem Benjamin navštívil šesté a sedmé třídy, Kadet zašel do osmé a deváté. Jak to celé dopadlo, najdete na stránkách školy. Menší děti z prvního stupně si jeho návštěvu radši užijí osobně…až to půjde.

A ještě čerstvé zprávy – Radek Havran z 7.B vyhrál svou kategorii i v rámci okresu Svitavy a obsadil 4. místo v rámci Pardubického kraje! Další náš žák Jaroslav Šimek z 7.A obsadil třetí místo ve stejné soupisce. Oběma moc gratulujeme!
Všem žákům děkujeme za účast a příští rok už doufáme v osobní setkání.

MATEMATICKÁ OLYMPIÁDA
Letos jsme měli jediného účastníka, který se probojoval do okresního kola - Magdaléna Prokopová z 8.B. Musela zvládnou úskalí online verze - sama se umět dohodnout mailem s okresním koordinátorem, nafotit, odeslat do určeného účtu a všechno stihnout včas. Dopadla velmi hezky, gratulujeme!

 

 

                                                                                                                 Martina Fialová

 

Soubory ke stažení