Klikněte pro nastavení vyššího kontrastu zobrazení Klikněte pro nastavení velikosti textu

Lyžařský výcvik 2024

Zveřejněno: 9.2.2024

Sedmáci a "sedmačky“ vyrazili do Orlických hor

Na přelomu ledna a února jsme absolvovali lyžařský kurz žáků 7. ročníků. Stejně jako loni jsme brázdili zasněžené  svahy v Čenkovicích.

Účastníci z řad teenagerů na úvod předvedli své lyžařské dovednosti, aby pak na základě podaných výkonů byli rozděleni do tradičních skupin začátečníků,  pokročilých nebo zkušených lyžařů. Potěšilo nás, že se v průběhu kurzu zdokonalovali i „profíci“, kteří sjezdu na lyžích holdují od raného dětství, a u některých začátečníků jsme dokonce  zaznamenali pokrok přímo skokový, což se prokázalo během závodů v závěru "lyžáku", kdy děti dostaly příležitost poměřit své lyžařské dovednosti. 

Z filmu Sněženky a machři víme, že na lyžařském kurzu se krom zlepšování lyžařské techniky pilují i sociální dovednosti - během společenských večerů se utužuje, stmeluje třídní kolektiv. Vedle společenských her se letos  na programu objevila i módní přehlídka, která díky nápaditým kreacím sklidila u publika velký úspěch.

Poslední večer nakonec každý z účastníků  převzal buď diplom, či ocenění jako pochvalu za předvedené výkony či zásluhy. 
 

Na povedený lyžařský kurz budeme rádi vzpomínat, k čemuž nám slouží i fotografie, které si můžete prohlédnout i vy, čtenáři. 


P. Frank