Klikněte pro nastavení vyššího kontrastu zobrazení Klikněte pro nastavení velikosti textu

Florbal

Zveřejněno: 15.12.2023

Naše škola se i v letošním školním roce zúčastňuje sportovních událostí. Velké popularitě se mezi chlapci i dívkami těší florbal. Žáci a žákyně III. kategorie (6. – 7. třída) vyhráli ve florbalových turnajích obvodní kola, která proběhla na sportovištích v Dolním Újezdě či v Litomyšli, a postoupili do okresního finále, jež proběhlo ve Svitavách.
Zde družstvo dívek absolvovalo tři zápasy. Nejprve se děvčata rozkoukávala a prohrála s žákyněmi ZŠ Palackého Moravská Třebová 1:4. Ve druhém zápase podaly dívky lepší výkon, za což byly odměněny vítězstvím 1:0 nad ZŠ Bystré. Závěrečné utkání proti ZŠ T. G. Masaryka ze Svitav skončilo bezbrankovou remízou. Ačkoliv šancí měly mladé florbalistky dost, chyběla jim bohužel přesnost v koncovce. Nutno podotknout, že obě branky dolnoújezdského týmu vsítila Vanesa Fulíková. Zisk čtyř bodů a konečné skóre 2:4 vynesly dívkám konečné třetí místo ve svitavském okrese.
Chlapci zahájili turnaj velkolepě. V úvodním zápase smetli Gymnázium Svitavy 8:1. Druhým soupeřem byli hráči ZŠ Masarokova Polička. Kluci se díky velmi dobré souhře ujali vedení 1:0, dokonce se jim nabízelo několik dobrých možností na zvýšení náskoku. Ovšem neúspěšně. Hráči z Poličky vytěžili z minima maximum. Ze čtyř střel vstřelili tři góly. Hráči Dolního Újezdu se zmohli jen na zkorigování výsledku na 2:3. Zbývalo odehrát ještě dva zápasy. Výhru 2:0 proti soupeři ze ZŠ Palackého v Moravské Třebové lze pokládat za zaslouženou.  Posledním rivalem kluků byli hráči ze ZŠ Felberova ve Svitavách. Naši kluci makali, vydali ze sebe zbytky sil, přesto si odnesli porážku 1:2. Konečné pořadí? Hoši podobně  jako děvčata dosáhli právě na  třetí místo v tabulce.

 Děkujeme všem zúčastněným dívkám i chlapcům za velmi dobrou reprezentaci školy a potažmo i obci Dolní Újezd.

 

P. Frank