Klikněte pro nastavení vyššího kontrastu zobrazení Klikněte pro nastavení velikosti textu

Besedy v základní škole

Zveřejněno: 25.2.2020

Besedy v základní škole

Dne 7. února 2020 se příslušníci HZS Pardubického kraje územního odboru Svitavy zúčastnili besedy s žáky 3. a 4. tříd. Besedy byly rozděleny na 2. části. Tématem první části preventivně-výchovné činnosti byla ochrana při mimořádných událostech. Žáci byli seznámeni s druhy mimořádných událostí (povodně, požáry, vichřice, sněhová kalamita, únik nebezpečných chem. látek), způsoby varování a informování obyvatel. Dozvěděli se o evakuaci obyvatel, o obsahu evakuačního zavazadla, o nouzovém ubytování, evakuačním autobusu atd.

Ve druhé části besedy dostali žáci informace z oblasti požární ochrany a požární prevence. Dozvěděli se o tom, jak volat na tísňové linky IZS, jak se chovat při vzniku požárů. Nakonec se mohli seznámit s některými pomůckami hasičů. Besed se zúčastnilo 69 žáků.

Ve stejný den se žáci 1. stupně zúčastnili besedy o dentální hygieně. Besedu vedly studentky 5. ročníku LF v Hradci Králové. Nejprve dětem poskytly teoretické informace o zubech, o důležitosti správného čištění zubů. Porovnaly zdravý zub a zub zasažený zubním kazem. Pak si žáci prakticky vyzkoušeli se svými zubními kartáčky správnou techniku čištění zubů. Přednáška byla přínosná a děti si nevšední hodinu užily. 

 

J.Doubková, J.Hájek